VijestiNajaveRecenzijeSound Of VisionKolumneSpecialForumImpressumSearchFAQ
infobox: CARSTVO ZLOČINA (Empire)

Ukupan dojam: 2 / 5Ukupan dojam: 2 / 5Ukupan dojam: 2 / 5Ukupan dojam: 2 / 5Ukupan dojam: 2 / 5
HRVATSKI NASLOV:
CARSTVO ZLOČINA
NASLOV ORIGINALA:
Empire
REŽIJA:
Frank Reyes
SCENARIJ:
Frank Reyes
GLAVNE ULOGE:
John Leguizamo (Victor Rosa), Peter Sarsgaard (Jack), Denise Richards (Trish), Vincent Laresca (Jimmy), Isabella Rossellini (La Colombiana), Sonia Braga (Iris), Delilah Cotto (Carmen), Nestor Serrano (Rafael Menendez), Anthony 'Treach' Criss (Chedda), Rafael Báez (Jay)
ŽANR:
Akcijski / Kriminalistički
PRODUKCIJA:
Universal, SAD
DISTRIBUCIJA:
Blitz
TRAJANJE:
95 min
GODINA:
2004.
IZDANJE:
vhs
KOMENTARI:

Još nema komentara na ovu recenziju

Trenutno niste ulogirani pa ne možete ni dodavati komentare
« povratak
Recenzija: CARSTVO ZLOČINA / Empire

Recenzija: CARSTVO ZLOČINA / Empire CARSTVO ZLOČINA
(Empire)

Gangsterski "quckie"!

Victor Rosa (Leguizamo) je diler drogom na veliko koji, zasićen neprestanom opasnošću kojom je okružen, polako traži način da što bezbolnije "izađe iz igre". Šansa mu se ukazuje u vidu Jacka (Sarsgaard) burzovnog mešetara sa Wall Streeta, veliki deal koji Victor sa njim sklapa trebao bi mu osigurati kartu u jednom pravcu koja će ga zauvijek izvući iz geta Južnog Bronxa, no kakoto obično biva Victor biva prevaren i jedino što mu preostaje jest...osveta.

CARSTVO ZLOČINA / Empire

Redateljski debut scenarista Franka Reyesa u stvari je neinventivno i zbrkano prežvakavanje stare i već po tko zna koji put viđene priče.

Empire fotka br. 1
Empire fotka br. 2

Da je seks u pitanju, ameri bi ovaj film nazvali "quickie". Sve je tu... i dobar pristup, i dobra premisa, i dobri glumci no na koncu sve je nekako zbrzano i sprčkano baš poput nervoznog i brzopletog tinejdžerskog seksa na stražnjem sjedalu tatinog automobila.
Redatelj je očigledno želio snimiti latinoameričku verziju "Goodfellas-a" ili "Scarface-a" no Reyes ipak nije Scorseseu ni do koljena, priča jednostavno nema tu dubinu a sa papirnatim i jednodimenzionalnim likovima, dobrim glumcima usprkos, jednostavno se nemoguće identificirati. Njegov pokušaj zaogrtanja poznatog nam materijala u latinoameričko ruhoproziran je, površan i nažalost ne drži vodu.

Oduzmete li naime "Carstvu Zločina" sve klišeje koje ste dosad vidjeli u svim ostalim gangsterskim filmovima ostaju vam samo John Leguizamo i njegova cool obleka, a to je priznat ćete čak i za jednu neambicioznu gangstersku priču iz američkog geta ipak premalo.

Empire fotka br. 3
Empire fotka br. 4
« povratak dahh
Ukupan dojam: 2 / 5Ukupan dojam: 2 / 5Ukupan dojam: 2 / 5Ukupan dojam: 2 / 5Ukupan dojam: 2 / 5
© 2003 popcorn.hr