VijestiNajaveRecenzijeSound Of VisionKolumneSpecialForumImpressumSearchFAQ
infobox: TATA U AKCIJI (Daddy day Care)

Ukupan dojam: 1.5 / 5Ukupan dojam: 1.5 / 5Ukupan dojam: 1.5 / 5Ukupan dojam: 1.5 / 5Ukupan dojam: 1.5 / 5
HRVATSKI NASLOV:
TATA U AKCIJI
NASLOV ORIGINALA:
Daddy day Care
REŽIJA:
Stevev Carr
SCENARIJ:
Geof Rodkey
GLAVNE ULOGE:
Eddie Murphy - Charlie Hinton, Jeff Garlin - Phil, Steve Zahn - Marvin, Regina King - Kim Hinton, Kevin Nealon - Bruce, Jonathan Katz - Dan Kubitz, Anjelica Huston - Gđa. Gwyneth Harridan
ŽANR:
Komedija
PRODUKCIJA:
20th Century Fox, USA
DISTRIBUCIJA:
Continental film
TRAJANJE:
94 min
GODINA:
2003.
IZDANJE:
vhs
KOMENTARI:

Još nema komentara na ovu recenziju

Trenutno niste ulogirani pa ne možete ni dodavati komentare
« povratak
Recenzija: TATA U AKCIJI / Daddy day Care

Recenzija: TATA U AKCIJI / Daddy day Care TATA U AKCIJI
(Daddy day Care)

Gdje je nestao čovjek?

Charlie i Phil dobivaju otkaz. U novonastaloj situaciji, naši junaci više nisu u mogućnosti plaćati odgoj vlastite djece u odgajalištu Chapman, na čijem se čelnom položaju nalazi strašna gospođa Gwyneth Harridan (Anjelica Huston). Istovremeno tragajući za novim poslom i brinući se za svojeg četverogodisnjeg sina Bena (Khamani Griffin), dok njegova supruga Kim (Regina King) zarađuje za čitavu obitelj, Charlieju iznenada sine sjajna ideja. Ako Phil i on uspijevaju izaći na kraj s dvoje djece, mogu li to isto učiniti s njih desetoro?

TATA U AKCIJI / Daddy day Care


Mnogo teže nego što su to mogli i zamisliti. Svako je dijete različito i svako od njih predstavlja nesvakidašnji izazov, bilo da ono pati od šećerne groznice, mašta o postanku superjunakom ili demolira sve ono što se nalazi u njegovoj neposrednoj blizini. Charlie i Phil uskoro shvaćaju kako su se pronašli u velikoj nevolji…čiji se kraj ne nazire. Korak po korak, Charlie i Phil se uspijevaju izvući iz gabule u kojoj su se zatekli preotimajući djecu iz odgajališta Chapman za svoje po imenu "Daddy Day Care".

daddy day care 1
daddy day care 2

Iako je u svojoj osnovi "Tata u Akciji" film koji promišljeno udara na klince kao na svoju ciljnu publiku oni rijetki koje njegovom gledanju privuče ime Eddie Murphy-a biti će u najmanju ruku razočarani razmjerima pada nekada velikog komičara.

Nekada, ne tako davno, video je imao samo vaš susjed kojemu ga je na poklon donio tetak iz "Dojčlanda", DVD je još uvijek bio tek fantazija nekolicine inžinjera kompanije Matsushita Panasonic a crnoputa zvijer po imenu Eddie Murphy snimao je nevjerojatno zabavne filmove koji su dupkom punili kina i rasturali njihove blagajne.
No to je bilo nekad...
Gdje je nestao čovjek koji je prije dvadeset godina zablistao u Landisovu "Kolu Sreće"?
Gdje je nestao ludi "Policajac s Beverly Hillsa"?
Gdje je nestao onaj übercool kriminalac Reggie Hamond iz Hillovih "48 sati"?
Odgovor je upravo razočaravajući...
Eddie se naime pretvorio se u mušku dadilju koja se pred hrpom razularenih klinaca prerušila u brokulicu. Jedna blistava komičarska karijera strmoglavljuje se u najmračnije dubine novovijekog hollywooda...
Zašto?
Na to je pitanje zaista teško odgovoriti, Murphy naime nije preko noći ostao bez talenta (sjetite se samo izvanrednog "Bowfingera" - 1999.g.) možda je tek izgubio osjećaj za odabir dobrog filmskog projekta (sjetite se samo neprobavljivog "Pluto Nasha" -2002. g.) no bilo kako bilo svojim nastupima u limunadama od komedije, a "Tata u Akciji" upravo je takva zašećerena vodica, Eddie možda i ide na sigurnu lovu (jer klinci su svi to znaju sigurna publika) ali definitivno gubi i ono malo poklonika koji još uvijek pamte najblistavije trenutke njegove karijere.
Nda... zovite me grintavim nostalgičarem no tko je barem jednom pogledao "Row", Murphyev uživo snimani nastup u Madison Square Gardenu iz 1987. godine jednostavno nemože a da se ne upita:
Gdje je dovraga nestao taj čovjek?

daddy day care 3
daddy day care 4
« povratak dahh
Ukupan dojam: 1.5 / 5Ukupan dojam: 1.5 / 5Ukupan dojam: 1.5 / 5Ukupan dojam: 1.5 / 5Ukupan dojam: 1.5 / 5
© 2003 popcorn.hr