VijestiNajaveRecenzijeSound Of VisionKolumneSpecialForumImpressumSearchFAQ
infobox: BRAĆA BLOOM (The Brothers Bloom)

Ukupan dojam: 3 / 5Ukupan dojam: 3 / 5Ukupan dojam: 3 / 5Ukupan dojam: 3 / 5Ukupan dojam: 3 / 5
HRVATSKI NASLOV:
BRAĆA BLOOM
NASLOV ORIGINALA:
The Brothers Bloom
REŽIJA:
Rian Johnson
SCENARIJ:
Rian Johnson
GLAVNE ULOGE:
Rachel Weisz, Adrien Brody, Mark Ruffalo, Rinko Kikuchi, Robbie Coltrane, Maximilian Schell
ŽANR:
Komedija / Kriminalistički / Romansa
PRODUKCIJA:
Endgame Entertainment/The Weinstein Company
DISTRIBUCIJA:
Discovery Film
TRAJANJE:
110 min
GODINA:
2008.
WEB:
The Brothers Bloom
IZDANJE:
dvd
KOMENTARI:

Još nema komentara na ovu recenziju

Trenutno niste ulogirani pa ne možete ni dodavati komentare
« povratak
Recenzija: BRAĆA BLOOM / The Brothers Bloom

Recenzija: BRAĆA BLOOM / The Brothers Bloom BRAĆA BLOOM
(The Brothers Bloom)

Braća Stephen i Bloom su dva uspješna prevaranta, čije se prevare pomno razrađene i u detalje isplanirane. Kada mlađem Bloomu po tko zna koji put prisjedne njihov stil života odluči se povući, ali ga brat nagovori na još jedan posao, onaj posljednji. Meta je ekscentrična bogata naslijednica Penelope, na koju Bloom mora ostaviti dojam zaljubljenosti, ali problem nastaje kad se njemu ona zaista svidi...

BRAĆA BLOOM / The Brothers Bloom

Žanrovski miš-maš krimića, komedije i romanse "Braća Bloom" drugi je dugometražni scenarističko-redateljski projekt američkog filmaša Riana Johnsona, autora skoro-pa-izvrsnog neo-noira "Brick" sa jednim od zanimljivijih mladih glumaca Joseph Gordon-Levittom u glavnoj ulozi. Kreditiran uspjehom prethodnika ovaj put je angažirao nešto poznatije face, a oporost detektivske priče zamijenio jednom na tragu "Dirty Rotten Scoundrels".

Dosta je to nategnuta usporedba, ne samo jer je Ozov film odličan, a Johnsonov tek solidan, već i radi toga što se u spomenutom slučaju radi gotovo isključivo o komediji sa kriminalnim elementom kao polaznom točkom. Taj je element ovdje ravnopravan drugoj dvojici, onom komičnom, kojem pripada čast najboljeg dijela filma, onog u kojem na vidjelo dolaze hobiji čudnovate Penelope (jako dobre Rachel Weisz), i onom romantičnom, gdje jako dobro do izražaja dolazi Brody sa svojom melankolijom.

U početku su vješto izbjegnuti neki očekivani standardi vezani uz priču i film plijeni pažnju čudnjikavim, suptilnim humorom sa par iznimnih scena i sekvenci (žongliranje upaljenim motornim pilama, dio spomenute scene sa hobijima), ali u drugoj polovici gubi zamah, humora lagano nestaje, a sve što nam ostaje je suhoparno praćenje rezultata - da li je još uvijek to sve skupa prevara, tko je uopće prevarant a tko prevareni, tko tu koga, na koji način i zašto.

U jednom trenutku stil života jednog od braće je okarakteriziran kao onaj Đure Zlikovskog - on pada tek kad pogleda dolje - pa tako i ovdje film nakon što se otkrije negdje na polovici nezaustavljivo pada, postajući repetitivnim, daleko manje uzbudljivim i čak na trenutke i zamornim. Dok braća uspješno prodaju i šarm i priču, nama autor u pokušaju oponašanja nekakvog vrsnog majstora prevare uvaljuje jedan za dva, samo šarm bez pokrića dobre priče, ali mu ne prolazi. Barem ne sasvim.

« povratak Luka Vukasović
Ukupan dojam: 3 / 5Ukupan dojam: 3 / 5Ukupan dojam: 3 / 5Ukupan dojam: 3 / 5Ukupan dojam: 3 / 5
© 2003 popcorn.hr