VijestiNajaveRecenzijeSound Of VisionKolumneSpecialForumImpressumSearchFAQ
infobox: MAMURLUK (The Hangover)

Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5
HRVATSKI NASLOV:
MAMURLUK
NASLOV ORIGINALA:
The Hangover
REŽIJA:
Todd Phillips
SCENARIJ:
Jon Lucas, Scott Moore
GLAVNE ULOGE:
Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis, Justin Bartha, Heather Graham
ŽANR:
Komedija
PRODUKCIJA:
Green Hat Films
DISTRIBUCIJA:
Warner Bros. Pictures
TRAJANJE:
96 min
GODINA:
2009.
WEB:
The Hangover
IZDANJE:
dvd
KOMENTARI:

Re: MAMURLUK / The Hangover
lol ,zombieland se bas i nemoze usporedjvati s ovim tako da dalje nema konkurencije
Komentar: IntoXicate 03.01.2010.

Trenutno niste ulogirani pa ne možete ni dodavati komentare
« povratak
Recenzija: MAMURLUK / The Hangover

Recenzija: MAMURLUK / The Hangover MAMURLUK
(The Hangover)

Nakon očito neobuzdane momačke večeri u Las Vegasu, trojica prijatelja pred sobom imaju nezahvalan zadatak rekonstrukcije događaja iz prethodne večeri, i to iz više razloga - tigar u kupaonici, beba u apartmanu, jednome nedostaje zub, a mladoženje nema nigdje na vidiku.

MAMURLUK / The Hangover

"The Hangover" jedno je od većih iznenađenja ove godine, dočekan iznimno pozitivno na sva tri fronta (kritika, publika, zarada) i brzo proglašen komedijom godine. Kako je u posljednjih godinu-dvije takav slučaj bio i sa još par naslova koji su gotovo jednoglasno hvaljeni, a bila je riječ tek o prosječnim filmovima ("Superbad", "Pineapple Express"), halospjeve sam uzeo sa debelom dozom rezerve.

No, za tako nešto nije bilo potrebe, jer je riječ o iznimno probavljivom djelu, ne sad baš toliko urnebesno smiješnom koliko ugodnom za gledanje sa pokojom zaista uspjelom šalom. Djelu koje dobar dio simpatija vuče u prvom redu iz izvedbi trojca koji baulja po američkom simbolu kocke, zabave, a nerijetko i stereotipno raskalašenih momačkih zabava koji pokušavajući se sjetiti koje im je sve posljedice ta raskalašenost navukla za vrat moraju paziti i na to kako ih se otarasiti.

Sad, tolike hvale baš i nije vrijedan, jer je u konačnici 'samo' dobar, a nedostatak iole bolje konkurencije ne bi trebao automatski značiti i glorifikaciju onog što se ističe od ponuđenog. Pogotovo u slučaju kad (bolju) konkurenciju i ima. Međutim, u vrijeme kad u domaćim multipleksima već dobrih mjesec dana pokušava biti smiješan jedan Vince Vaughn, a to mu ne uspijeva čak ni u foršpanu (kojem je valjda svrha privući publiku nečim zanimljivim), čak i precijenjena, ali opet solidna američka komedija postaje nešto na što bi radije utrošili vrijeme. Ja bih.

« povratak Luka Vukasović
Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5
© 2003 popcorn.hr