VijestiNajaveRecenzijeSound Of VisionKolumneSpecialForumImpressumSearchFAQ
infobox: SUMNJA (Doubt)

Ukupan dojam: 4 / 5Ukupan dojam: 4 / 5Ukupan dojam: 4 / 5Ukupan dojam: 4 / 5Ukupan dojam: 4 / 5
HRVATSKI NASLOV:
SUMNJA
NASLOV ORIGINALA:
Doubt
REŽIJA:
John Patrick Shanley
SCENARIJ:
John Patrick Shanley (prema vlastitoj kazališnoj drami "Doubt: A Parable")
GLAVNE ULOGE:
Meryl Streep, Philip Seymour Hoffman, Amy Adams, Viola Davis
ŽANR:
Drama
PRODUKCIJA:
Goodspeed Productions/Scott Rudin Productions
DISTRIBUCIJA:
Miramax
TRAJANJE:
104 min
GODINA:
2008.
WEB:
Doubt
IZDANJE:
dvd
KOMENTARI:

Re: SUMNJA / Doubt
ah tako aktualne teme - zločesti katolički svečenik - pa maltretira još i tamnoputo djete gotovo da ne moze omanuti:( sva sreca da su nekim cudom izignorirani
Komentar: Rommel 12.10.2009.

Trenutno niste ulogirani pa ne možete ni dodavati komentare
« povratak
Recenzija: SUMNJA / Doubt

Recenzija: SUMNJA / Doubt SUMNJA
(Doubt)

Ravnateljica katoličke osnovne škole u Bronxu, časna sestra Aloysius, potaknuta sumnjom mlade sestre James postaje uvjerena kako svećenik, Otac Flynn, zlostavlja tamnoputog dječaka koji pohađa školu. Kako se njih dvoje sukobljavaju i u promišljanjima o načinu vođenja škole, sestra Aloysius ga se želi riješiti, iako bez ikakvih opipljivih dokaza.

SUMNJA / Doubt

Za pet Oscara nominirana - od čega četiri glumačka, što nije za baciti ni u današnje vrijeme - prošlogodišnja drama "Doubt" adaptacija je kazališne drame nagrađene između ostalog Pulitzerom i Tonyjem. Adaptaciju je odradio sam autor originalne drame, John Patrick Shanley ("Joe Versus the Volcano"), napisavši scenarij te režiravši film.

Iako od spomenutih pet film nije na koncu potvrdio nijednu nominaciju, one su itekako bile opravdane. Naime, čitav film služi kao odlično postavljen poligon za glumce da, prirodi filma prilagođeno tihim, a više nego snažnim izvedbama pojedu film. Međutim, tu se doduše krije i najveća mana jer, iako je gluma definitivno komponenta koja ovdje dominira bez premca, opet nije prisutna na način da se nešto slabiji dio, onaj narativni, ne primijeti. Tako u određenim dijelovima film praktički ne ide nigdje, što je s obzirom na gotovo uvijek aktualnu tematiku, propust kojemu se ipak ne može progledati kroz prste. No, u vrijeme kad se glumicom smatra i jedna Megan Fox, i film koji ima gotovo 'samo' izvrsne glumačke izvedbe je itekako dobrodošao.

« povratak Luka Vukasović
Ukupan dojam: 4 / 5Ukupan dojam: 4 / 5Ukupan dojam: 4 / 5Ukupan dojam: 4 / 5Ukupan dojam: 4 / 5
© 2003 popcorn.hr