VijestiNajaveRecenzijeSound Of VisionKolumneSpecialForumImpressumSearchFAQ
infobox: SHOWGIRLS (Showgirls)

Ukupan dojam: 2 / 5Ukupan dojam: 2 / 5Ukupan dojam: 2 / 5Ukupan dojam: 2 / 5Ukupan dojam: 2 / 5
HRVATSKI NASLOV:
SHOWGIRLS
NASLOV ORIGINALA:
Showgirls
REŽIJA:
Paul Verhoeven
SCENARIJ:
Joe Eszterhas
GLAVNE ULOGE:
Elizabeth Berkley, Gina Gershon, Kyle MacLachlan, Gina Ravera, Robert Davi
ŽANR:
Drama / Glazbeni
PRODUKCIJA:
MGM/UA / Carolco
DISTRIBUCIJA:
Blitz
TRAJANJE:
130 min
GODINA:
1995.
WEB:
Showgirls
AUDIO JEZICI:
engleski
PODNASLOVI:
hrvastki, srpski,slovenski
DODACI:
10 minute Featurette, Extended Trailer, Theatrical Trailer
IZDANJE:
dvd
KOMENTARI:

Još nema komentara na ovu recenziju

Trenutno niste ulogirani pa ne možete ni dodavati komentare
« povratak
Recenzija: SHOWGIRLS / Showgirls

Recenzija: SHOWGIRLS / Showgirls SHOWGIRLS
(Showgirls)

Mlada djevojka Naomi Malone stiže u Las Vegas bježeći od neugodne prošlosti. Nalazi posao kao plesačica u noćnom klubu, a ne bi li dodatno zaradila usput radi i kao "zabavljačica" gostiju sa posebnim željama. Zahvaljujući "talentu" i prijevarama postaje zvijezda predstave Boginja ali i dio svijeta ogrezlog u ljubomori, zavisti, strasti i prijevarama svih vrsta...

SHOWGIRLS / Showgirls

U "Sirovim strastima" redatelj Paul Verhoeven i scenarist Joe Eszterhas došli su do samog ruba... U najkontroverznijem filmu godine su ga prešli! Citat je izvučen je iz reklamne kampanje kojom je na svoj put u tamu kino dvorana krenuo (sa predikatom NC 17 - ne može ispod 17 godina) "Showgirls", ekstravagantni film o striptizetama i zabavljačicama na pozornicama Las Vegasa.

sh
sh

Mnogo bi prostora zauzeli citati svjetske kritike koja je na nož dočekala rad Paula Verhoevena, 66-godišnjeg Nizozemca na privremenom radu u Americi koji je u startu odbacivao optužbe ("volim golotinju, uživam gledati gole cure i njihove sise…") nazivajući svih licemjerima.

Treba reći da su mnogi u pravu te da je njegov i Eszterhazov rad dosadan i zamoran, niti malo provokativan. Ponavljanje istrošene formule (seks + strast + nasilje) nije se pokazalo ispravnom odlukom, a pojačana ekstravagancija pokazala se kontraproduktivnom.

I sad bi se trebali pitati što su autori htjeli: možda predstaviti ansambl na sceni (radije pogledajte "Sav taj jazz" Boba Fossea, i to više puta, ako može u društvu sa Vehoevenom da nešto nauči), otkriti novu Sharon Stone (Elizabeth Berkley to ne može biti ni u snu, a zvati glumom njen nastup vrijeđanje je ovog poziva), intimnu dramu jedne djevojke (sud o Elizabeth već je izrečen - to ona niti može niti je sposobna odglumiti), provocirati javnost - vjerujte, osim jednog lap dancea malo je tu što provokativno...

sh
sh
sh
sh
sh
sh
« povratak Vlado Ercegović
Ukupan dojam: 2 / 5Ukupan dojam: 2 / 5Ukupan dojam: 2 / 5Ukupan dojam: 2 / 5Ukupan dojam: 2 / 5
© 2003 popcorn.hr