VijestiNajaveRecenzijeSound Of VisionKolumneSpecialForumImpressumSearchFAQ
infobox: TELEFONSKA GOVORNICA (Phone Booth)

Ukupan dojam: 3 / 5Ukupan dojam: 3 / 5Ukupan dojam: 3 / 5Ukupan dojam: 3 / 5Ukupan dojam: 3 / 5
HRVATSKI NASLOV:
TELEFONSKA GOVORNICA
NASLOV ORIGINALA:
Phone Booth
REŽIJA:
Joel Schumacher
SCENARIJ:
Larry Coen
GLAVNE ULOGE:
Colin Farell, Katie Holmes, Keifer Sutherland, Forest Withaker, Radha Mitchell, Katie Holmes
ŽANR:
Triler
PRODUKCIJA:
20th Century Fox, SAD
DISTRIBUCIJA:
Continental film
TRAJANJE:
81 min
GODINA:
2002.
IZDANJE:
vhs
KOMENTARI:

Re: TELEFONSKA GOVORNICA / Phone Booth
Film je vrlo dobar, mislim da zaslužuje višu ocjenu, barem 4/5.
Komentar: dag 12.01.2004.

Trenutno niste ulogirani pa ne možete ni dodavati komentare
« povratak
Recenzija: TELEFONSKA GOVORNICA / Phone Booth

Recenzija: TELEFONSKA GOVORNICA / Phone Booth TELEFONSKA GOVORNICA
(Phone Booth)

Zvoni, samo zvoni...

Život hitrog i na jeziku brzog newyorškog agenta i publicista Stu Sheparda bio je niska poslovnih upjeha u kojima se nije prezalo ni od laži i prevara sve dok jednog dana nije zakoračio u gradsku govornicu kako bi odgovorio na zvonjavu telefona. Glas sadruge strane žice upozorio ga je da će u trenutku kada iz ruke ispusti telefonsku slušalicu biti ustrijeljen, Stu isprva misli da je riječ o neslanoj šali no kada mu na prsima zaigra crvena točkica snajperskog laserskog nišana on na svoj užas shvaća da se stranac sa druge strane žice nimalo ne šali.

TELEFONSKA GOVORNICA / Phone Booth

Stvari postaju još gore kada zbog pokušaja da ga izbaci iz govornice tajanstveni snajperist hladnokrvno ustrijeli nastrtljivog svodnika a pristigla policija pretpostavi da je umorstvo počinioupravo Stu i ne sluteći daje on u stvari talac ...

phone1
phone2

Ne želim biti sarkastičan (ironičan, ciničan...whatever) ali zaista ispada da je Joel Schumacher najbolji kada radi filmove sa budžetom od "šesnaest dolara i tri topla sendviča".

Nakon upravo nevjerojatno dobrog, minimalističkog (produkcijiski gledano) ali upečatljivog "Tiger Landa"(trk u videteku), u kojem je BTW Colin Farell i otkriven, "Šumi" se dofatio poodavno napisanog scenarija Lary-a Coena i bez velikih filozofiranja pretočio ga u gledljiv film u samo deset dana snimanja. Daleko od toga da je "Telefonska Govornica" količinom napetosti i misterije dosegla hičkokovske ravni a Joel se nije previše trudio ni da u potpunosti dočara svu žestinu urbane paranoje kojom je odisao Coenov predložak no da Suhumacher nije uspio ovu,za današnje pojmovi poprilično kratku, filmsku moralku zaogrnuti u dopadljivo ruho trilera i uobičajene neuroze urbanog megapolisa ustvrditi može samo zlopamtilo kojem se ovaj nepostojani redatelj grdno zamjerio nekim od ranijih (ne)djela (8MM, Batman & Robin, A Time to Kill, Batman Forever, The Client).
Zbog kompozicije priče, gotovo sve se dakle odvija u i oko jedne obične newyorške telefonske govornice, kroz film paradira tek nekoliko glumaca no ekipa se očigledno istom zaigrala slobodno i posve neopterećeno pa likovi koje upoznajemo u ovom brzom uvidu u svakodnevicu urbane džungle djeluju stvarno, realistično i životno kao da su ovaj tren skupljeni sa ulica New Yorka.
"Telefonska Govornica" dakle nipošto nije vrhunski primjerak filmske napetice ali je svakako gledanja vrijedan komadičak hollywoodske zabave, što i nije mala stvar imajući u vidu kakvim i kolikim sve hrpama smeća ta "tvornica snova" zasipa današnje filmsko tržište.

phone3
phone4
phone5
phone6
« povratak dahh
Ukupan dojam: 3 / 5Ukupan dojam: 3 / 5Ukupan dojam: 3 / 5Ukupan dojam: 3 / 5Ukupan dojam: 3 / 5
© 2003 popcorn.hr