VijestiNajaveRecenzijeSound Of VisionKolumneSpecialForumImpressumSearchFAQ


danesvejedno
danesvejedno
danesvejedno
danesvejedno
 
Akcijski
Animirani
Avanturisti鑛i
Biografski
Crna komedija
Detektivski
Dokumentarni
Drama
Erotski
Fantasti鑞i
Film Noir
Glazbeni
Horor
Igrano-animirani
Komedija
Koncert
Kriminalisti鑛i
Melodrama
Mjuzikl
Parodija
Povijesni
Ratni
Ratno-sudska drama
Religijski
Romansa
Sportska drama
Sudski triler
Tinejd緀rska komedija
Triler
Vestern
Znanstveno Fantasti鑞i (SF)
i ili
?
« povratak
» resetiraj parametre


RECENZIJE
(Ukupno rezultata: 677)

« prethodna 21-30 31-40 41 42 43 [44] 45 46 47 48 49 50 51-60 61-68 sljede鎍 »

Lara Croft: The Cradle of Life / LARA CROFT: KOLIJEVKA 甀VOTA
(13.02.2004.)
This Cradle... Sucks!

Oscarovka Angelina Jolie ponovno je Lara Croft - britanska aristokratkinja ro餰na u bogatsvu i odgajana u najelitnijim 筴olama. Osim 箃o govori mnogo jezika i izvrsno je istrenirana za borbu, Lara nikome ne pola緀 ra鑥ne. U svojoj neprestanoj potrazi za pustolovinama i opasnosti, u drugom nastavku ekranizirane ra鑥nalne igre, Lara Croft, mora prona鎖 davno izgubljenu Pandorinu kutiju.

dvd

Recenzija: Lara Croft: The Cradle of Life / LARA CROFT: KOLIJEVKA 甀VOTA
Akcijski
dahh 2 2
Ukupan dojam: 1.5 / 5Ukupan dojam: 1.5 / 5Ukupan dojam: 1.5 / 5Ukupan dojam: 1.5 / 5Ukupan dojam: 1.5 / 5

Adaptation / ADAPTACIJA
(12.02.2004.)
Kaufman Vs. Kaufman
Stvarno nisam imao pojma o tome koliko je film stvaran - tek nakon dubokog istra緄vanja i kopanja dolaze na vidjelo odre餰ne stvari koje su surealne kao i sama pri鑑. Imate veliku priliku odgledati Adaptaciju na DVD-u i pratiti radnju u stopu. Prije pisanja ove recenzije pro筧o sam film od A-, primite se 鑙tanja, stisnite na link i.... dvd

Recenzija: Adaptation / ADAPTACIJA
Komedija / Drama
Philatz 0 0
Ukupan dojam: 4 / 5Ukupan dojam: 4 / 5Ukupan dojam: 4 / 5Ukupan dojam: 4 / 5Ukupan dojam: 4 / 5

Lost in Translation / IZGUBLJENI U PRIJEVODU
(09.02.2004.)

Nitko ne predstavlja "propast" toliko dobro kao Bill Murray. Jo od njegovih nastupa u showu "Saturday Night Live" iz 70'tih godina i njegov "Boli-me-za-sve" izraz lica te cini鑞ost njegova govora u鑙nila ga je posebnim i doraslim ovog filma. Naime, da budemo jo to鑞iji, film je pisan ba za njega. Lost in Translation iliti "Izgubljeni u prijevodu" je drugi film Sofie Coppole. Njen prvi film "The Virgin Suicides" je zadobio nagradu za najbolji film.

kino

Recenzija: Lost in Translation / IZGUBLJENI U PRIJEVODU
Komedija / Drama / Romansa
Philatz 0 0
Ukupan dojam: 4.5 / 5Ukupan dojam: 4.5 / 5Ukupan dojam: 4.5 / 5Ukupan dojam: 4.5 / 5Ukupan dojam: 4.5 / 5

The Last Samurai / POSLJEDNJISAMURAJ
(09.02.2004.)
Daleko je Zwick od Kurosawe...

San Francisco 1876., satnik Nathan Algern, razo鑑rani junak Ameri鑛og gra餫nskog rata, napu箃a poni綼vaju鎖 posao u mjesnom 筼u programu i pristaje na ponudu vojnih vladi da se aktivno uklju鑙 u modernizaciju i obuku japanskih vojnih postrojbi koja se ubrzano provodi pod utjecajem mladog i tekovinama zapadne civilizacije sklonom japanskom caru. No Nathana, nakon putovanja preko oceana do鑕kuje zemlja rastrgana izme饀 beskrupuloznih zagovaratelja suradnje sa zapadom i odmetnutih samuraja predvo餰nih Kasumotom...

kino

Recenzija: The Last Samurai / POSLJEDNJISAMURAJ
Ratni / Akcijski / Drama / Povijesni
dahh 0 0
Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5

Wrong Turn / POGRE㎞O SKRETANJE
(05.02.2004.)

Film po鑙nje sa Chrisom koji je pseudo doktorsko/studentski tip, on prolazi kroz "Appalachiu" i na putu je prema "Raleighu" jer tako ima nekakav razgovor. Na njegovu nesre鎢, u prometu nastane gu緑a a njemu se 緐ri i on odlu鑙 oti鎖 s ceste i krenuti dalje po svom. Dok on tako putuje nekakavim cestama - slu鑑jno izbije sudar sa nekoliko kampera. Mobiteli su (naravno) van dometa tako da njih 鑕tvero ide tra緄ti pomo, dok dvoje ostaju iza kako bi se drogirali i sexali (!).

kino

Recenzija: Wrong Turn / POGRE㎞O SKRETANJE
Horor / Triler
Philatz 0 0
Ukupan dojam: 2 / 5Ukupan dojam: 2 / 5Ukupan dojam: 2 / 5Ukupan dojam: 2 / 5Ukupan dojam: 2 / 5

Daddy day Care / TATA U AKCIJI
(03.02.2004.)
Gdje je nestao 鑟vjek?

Charlie i Phil dobivaju otkaz. U novonastaloj situaciji, na筰 junaci vi筫 nisu u mogu鎛osti pla鎍ti odgoj vlastite djece u odgajali箃u Chapman, na 鑙jem se 鑕lnom polo綼ju nalazi stra筺a gospo餫 Gwyneth Harridan (Anjelica Huston). Istovremeno tragaju鎖 za novim poslom i brinu鎖 se za svojeg 鑕tverogodisnjeg sina Bena (Khamani Griffin), dok njegova supruga Kim (Regina King) zara饀je za 鑙tavu obitelj, Charlieju iznenada sine sjajna ideja. Ako Phil i on uspijevaju iza鎖 na kraj s dvoje djece, mogu li to isto u鑙niti s njih desetoro?

vhs

Recenzija: Daddy day Care / TATA U AKCIJI
Komedija
dahh 0 0
Ukupan dojam: 1.5 / 5Ukupan dojam: 1.5 / 5Ukupan dojam: 1.5 / 5Ukupan dojam: 1.5 / 5Ukupan dojam: 1.5 / 5

Cube 2: Hypercube / KOCKA 2: HIPERKOCKA
(03.02.2004.)

Probudite se sami, u sobi koja ima okolo-naokolo iste proporcije, pogledate lijevo i pogledate desno i sve 箃o vidite je isto. Svaki zid je ista refleksija kao i svaki drugi zid sa mlije鑞im svijetlom oko ne鑕ga 箃o izgleda kao vrata. Zbunjeni, tek probu餰ni, bez sje鑑nja kako ste do筶i u ovu sterilnu sredinu, odlu鑙te jednostavno nastaviti i viditi 箃o ima u sobi pored. Vrata se otvore sa samo malim dodirom ruke, kao da vas 緀li odvesti u drugu sobu, pogledate u sobu pored i shvatite da je ista kopija sobe u kojoj se nalazite. Ubrzo shvatite da ima bezbroj soba, sve su iste i sve vode u beskona鑞ost.

kino

Recenzija: Cube 2: Hypercube / KOCKA 2: HIPERKOCKA
Znanstveno Fantasti鑞i (SF) / Horor / Triler
Philatz 0 0
Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5

Mona Lisa Smile / OSMIJEH MONA LISE
(30.01.2004.)
Dru箃vo mrtvih djevojaka...

Pri鑑 filma smje箃ena je u 50-te godine pro筶og stolje鎍 i govori i slobodoumnoj i radikalnoj profesorici sa Berkleya koja nakon diplome preuzima posao u鑙teljice na presti緉om ali vrlo konzervativnom 緀nskom koled緐 Wesley. Katherine Watson u綼snuta je spoznajom da stroge dru箃vene norme koled綼 mladim i darovitim u鑕nicama nala緐 da se bez pogovora podrede svim obi鑑jima tada筺jeg dru箃va i da ih iste u stvari ne spremaju na izazove profesionalnih karijera ve za dobru udaju kre鎒 u bitku protiv sustava koji prezire...

kino

Recenzija: Mona Lisa Smile / OSMIJEH MONA LISE
Drama
dahh 0 0
Ukupan dojam: 1.5 / 5Ukupan dojam: 1.5 / 5Ukupan dojam: 1.5 / 5Ukupan dojam: 1.5 / 5Ukupan dojam: 1.5 / 5

Gods and Generals / BOGOVI I GENERALI
(30.01.2004.)
Povijesni film proju緉ja鑛e orijentacije iz ameri鑛e povijesti koji opisuje prve godine Gra餫nskog rata (1861-63) i ponajvi筫 je fokusiran na lik legendarnog ju緉ja鑛og generala Thomas "Stonewall" Jacksona koji je predvodio trupe u tri klju鑞e bitke s po鑕tka rata (Bull Run / Manassas, Fredricksburg i Chancellorsville). Stonewall je bio ekscentri鑞i, ali izvanredni ju緉ja鑛i zapovjednik, 鑙ja je slu鑑jna pogibija 1862. vjerojatno predstavljala klju鑞i faktor u porazu ju緉ja鑛ih snaga, naro鑙to kod Gettysburga... dvd

Recenzija: Gods and Generals / BOGOVI I GENERALI
Ratni / Povijesni
Vlado Ercegovi 0 0
Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5Ukupan dojam: 3.5 / 5

Sleeping Dictionary / RJE萅IK U KREVETU
(30.01.2004.)

Neiskusni engleski sveu鑙li箃arac John Truscott dolazi u malezijski Sarawak tridesetih godina pro筶og stolje鎍 緀le鎖 pokrenuti o鑕v plan edukacije domorodaca (kraj je pod britanskim protektoratom od 1988-1946). Vrijeme je to britanske kolonijalne uprave i apsolutne kontrole, kako dr綼ve tako i ljudskih sudbina. Krajolici i narod su ne箃o sasvim novo za Johna, a iznena餰nju nema kraja kada ga regionalni upravitelj, Henry Bullard, uputi u tada筺je obi鑑je nakon 鑕ga dobiva za u鑙teljicu jezika, zgodnu  Selimu.

vhs

Recenzija: Sleeping Dictionary / RJE萅IK U KREVETU
Drama / Avanturisti鑛i / Povijesni / Melodrama
Vlado Ercegovi 0 0
Ukupan dojam: 4 / 5Ukupan dojam: 4 / 5Ukupan dojam: 4 / 5Ukupan dojam: 4 / 5Ukupan dojam: 4 / 5

« prethodna 21-30 31-40 41 42 43 [44] 45 46 47 48 49 50 51-60 61-68 sljede鎍 »
© 2003 popcorn.hr