VijestiNajaveRecenzijeSound Of VisionKolumneSpecialForumImpressumSearchFAQ
infobox: THE GREEN HORNET / The Green Hornet

HRVATSKI NASLOV:
THE GREEN HORNET
NASLOV ORIGINALA:
The Green Hornet
ŽANR:
Akcijski / Triler
GLAVNE ULOGE:
Seth Rogen, Cameron Diaz, Edward Furlong, Christoph Waltz, Jay Chou, Tom Wilkinson, Edward James Olmos
CREW:
Redatelj: Michel Gondry
Scenarist: Evan Goldberg, Seth Rogen (prema likovima Frana Strikera i Georgea W. Trendera)
Producenti: Neal H. Moritz
Fotografija: John Schwartzman
Glazba: James Newton Howard
DATUM IZLASKA:
14.1.2011. (SAD), 20.1.2011. (HR)
TRAILER:
The Green Hornet
WEB:
The Green Hornet
KOMENTARI:

Još nema komentara na ovu najavu

Trenutno niste ulogirani pa ne možete ni dodavati komentare
« povratak
Najava: THE GREEN HORNET / The Green Hornet

Najava: THE GREEN HORNET / The Green Hornet THE GREEN HORNET
(The Green Hornet) Release date: 14.1.2011. (SAD), 20.1.2011. (HR)

Britt Reid razmaženi je sin medijskog mogula, jebivjetar koji nakon očeve smrti naslijedi njegovo carstvo. Kada upozna zaposlenika Katoa i shvati da ovaj ima skrivenu zalihu oružja, odluči se baviti borbom protiv kriminala, uzimajući Katoa kao patnera, a za sebe identitet Green Horneta. Kako gradu prijeti tip imena Chudnofsky, koji za cilj ima ujediniti sve bande u gradu, sukob je neizbježan...

THE GREEN HORNET / The Green Hornet

Lik Green Horneta osmišljen je još tridesetih godina prošlog stoljeća, i prvotno je zaživio na radiju. Kasnije je doživio i svoju adaptaciju na malim ekranima, i to dvaput, te još kasnije u stripu, a uz serijal su na ovaj ili onaj način vezani primjerice Bruce Lee (koji je glumio Katoa u televizijskom serijalu u šezdesetima), te asistent inspektora Clouseaua, modeliran prema Katou.

Riječ je dakle o prvoj pravoj dugometražnoj verziji ovog osamdesetogodišnjaka, čiji put prema velikom platnu traje još od početka devedesetih, točnije od 1992. godine, kada je film po prvi put službeno najavljen. Glavna je uloga onda trebala dopasti Georgea Clooneyja, koji ju je zbog otezanja s produkcijom naposlijetku bio prisiljen odbiti jer mu je u međuvremenu uletio "The Peacemaker". Kao prva zamjena odabran je Greg Kinnear, dok je uloga Katoa pripala Jasonu Scottu Leeju ("Dragon: The Bruce Lee Story"), a prvi je put u dodir sa produkcijom došao i redatelj Michel Gondry.

No, negdje tokom 1998. godine Gondry, kojemu je to trebao biti debitantski uradak, odlazi sa projekta, a kao glumačka kombinacija u igru ulaze Mark Wahlberg i Jet Li. Kada je i to propalo studio se 2004. sjetio Kevina Smitha, koji se pak sjetio Jake Gyllenhaala kao Green Horneta, no i Smith nakon nekog vremena odustaje od projekta. Tri godine kasnije u igru ulaze kao scenaristi Seth Rogen i Evan Goldberg, a redateljska palica i uloga Katoa dolazi u ruke Stephena Chowa ("Kung fu"). No, i on se miče iz pozicije redatelja, a kasnije i iz glumačkog sudjelovanja, da bi postava bila kompletirana povratkom Michela Gondryja u redateljsku stolicu.

Tako nakon tih silnih peripetija i sudjelovanja desetaka ljudi, što scenarista, što redatelja, što glumaca, film napokon stiže u kina, sa samim Rogenom kao Green Hornetom (koji je za potreba uloge skinuo nekih 15-ak kilograma), te azijskom pop zvijezdom i glumcem Jayjem Chouom kao Katom. Uz njih su tu i Cameron Diaz, Christoph Waltz te Tom Wilkinson, dok je iz Waltzove uloge glavnog negativca Chudnofskog kidnuo Nicolas Cage.

Film će u kina i u 3D formatu, i to sa nekih pola godine kasnije negoli je prvotno planirano - a kad kažem prvotno definitivno ne mislim na začetak projekta tamo davne 1992. godine. No, kako god, film u američka kina konačno stiže 14. siječnja iduće godine, a u domaća već tjedan dana kasnije, 20. siječnja.

« povratak Luka Vukasović
© 2003 popcorn.hr