VijestiNajaveRecenzijeSound Of VisionKolumneSpecialForumImpressumSearchFAQ
infobox: ČOVJEK ZVAN HRABROST / True Grit

HRVATSKI NASLOV:
ČOVJEK ZVAN HRABROST
NASLOV ORIGINALA:
True Grit
ŽANR:
Vestern
GLAVNE ULOGE:
Jeff Bridges, Hailee Steinfeld, Matt Damon, Josh Brolin, Barry Pepper
CREW:
Redatelj: Ethan Coen, Joel Coen
Scenarist: Ethan Coen, Joel Coen (prema istoimenoj knjizi Charlesa Portisa)
Producenti: Ethan Coen, Joel Coen, Scott Rudin, Steven Spielberg
Fotografija: Roger Deakins
Glazba: Carter Burwell
DATUM IZLASKA:
22.12.2010. (SAD), 24.2.2011. (HR)
TRAILER:
True Grit
WEB:
True Grit
KOMENTARI:

Još nema komentara na ovu najavu

Trenutno niste ulogirani pa ne možete ni dodavati komentare
« povratak
Najava: ČOVJEK ZVAN HRABROST / True Grit

Najava: ČOVJEK ZVAN HRABROST / True Grit ČOVJEK ZVAN HRABROST
(True Grit) Release date: 22.12.2010. (SAD), 24.2.2011. (HR)

Mattie Ross je četrnaestogodišnjakinja koja kani osvetiti očevu smrt od ruke Toma Chaneyja, pri čemu nagovori alkoholu sklonog šerifa Roostera Cogburna da joj se pridruži. Njih dvoje nisu sami u lovu, jer Chaneyja kao cilj ima i jedan mladi teksaški rendžer koji je zainteresiran prvenstveno za novčanu nagradu, dok se sam Chaney pridruži bandi zloglasnog Neda Peppera.

ČOVJEK ZVAN HRABROST / True Grit

Peti film zaredom u rubrici najava koji je nekakva adaptacija, nastavak ili remake je novi film braće Coen, western baziran na jednom već ekraniziranoj, istoimenoj knjizi, "True Grit".

Petnaesti uradak kultne braće, znane i kao dvoglavi redatelj, vraća ih na teritorij koji im je pred par godina priskrbio par Oscara, s tim da je dotični ovaj put u svom pravom, izvornom obliku. K tome je riječ o novoj verziji djela čiji je prethodnik legendarnom Johnu Wayneu donio jedinog Oscara u karijeri, a koji ima i više no dostojnu zamjenu u obličju Jeffa Bridgesa.

Bridgesu, koji glumi šerifa alkoholičara i kojem je ovo drugi film unutar tjedan dana koji svoju premijeru ima u prosincu ove godine (prvi je "TRON: Legacy"), su ovdje kolege Josh Brolin, Matt Damon i Barry Pepper (redom Tom Chaney, rendžer La Boeuf i Ned Pepper), dok je uloga Mattie dopala nepoznatu Hailee Steinfeld.

Film je, počevši sa ožujkom ove godine, sniman po Novom Meksiku i Teksasu, a logistiku osim braće Coen čine njihovi stalni suradnici - skladatelj je Carter Burwell, snimatelj Roger Deakins, dok je neizbježan (ali zbilja neizbježan) i montažer Roderick Jaynes. Valja spomenuti i to kako je jedan od producenata Steven Spielberg.

Film na svoj domaći teritorij, u američka kina, stiže 22. prosinca ove godine, kada i avantura " "Gulliver's Travels" sa Jackom Blackom i komedija "Little Fockers" sa Benom Stillerom i Robertom de Nirom. U naše će krajeve od 24. veljače iduće godine.

« povratak Luka Vukasović
© 2003 popcorn.hr