VijestiNajaveRecenzijeSound Of VisionKolumneSpecialForumImpressumSearchFAQ
infobox: TRON: NASLJEDSTVO / TRON: Legacy

HRVATSKI NASLOV:
TRON: NASLJEDSTVO
NASLOV ORIGINALA:
TRON: Legacy
ŽANR:
Akcijski / Avanturistički / Znanstveno Fantastični (SF)
GLAVNE ULOGE:
Garret Hedlund, Jeff Bridges, Michael Sheen, Olivia Wilde, Bruce Boxleitner, Beau Garrett, John Hurt
CREW:
Redatelj: Joseph Kosinski
Scenarist: Edward Kitsis, Adam Horowitz
Producenti: Sean Bailey, Steven Lisberger, Jeffrey Silver
Fotografija: Claudio Miranda
Glazba: Daft Punk
DATUM IZLASKA:
17.12.2010. (SAD), 30.12.2010. (HR)
TRAILER:
TRON: Legacy
WEB:
TRON: Legacy
KOMENTARI:

Još nema komentara na ovu najavu

Trenutno niste ulogirani pa ne možete ni dodavati komentare
« povratak
Najava: TRON: NASLJEDSTVO / TRON: Legacy

Najava: TRON: NASLJEDSTVO / TRON: Legacy TRON: NASLJEDSTVO
(TRON: Legacy) Release date: 17.12.2010. (SAD), 30.12.2010. (HR)

Dvadeset godina nakon misterioznog očeva nestanka Sam Flynn krene istražiti signal koji je poslan na jednu staru arkadu njegova oca, nađe se uvučen u svijet u kojem je ovaj zatočen posljednja dva desetljeća. Uz pomoć ratnike Quorre, otac i sin moraju krenuti na putovanje duž virtualnog svijeta kako bi se iz istoga izvukli.

TRON: NASLJEDSTVO / TRON: Legacy

"TRON", kultni film Stevena Lisbergera, danas ima 28 godina na leđima. Onomad je bio jedan od prvih filmova koji je poprilično iskoristio tada dostupne metode računalne animacije, te usput pokazao primjerice Johnu Lasseteru (gazda Pixara) nešto o primjeni njihovih mogućnosti na filmu. U prosincu ove godine, gotovo tri desetljeća nakon njega, stiže i nastavak, "TRON: Legacy".

Svježem oscarovcu Jeffu Bridgesu unutar nekoliko dana u prosincu ove godine u kino dvorane stižu čak dva filma prilično visokog profila. Za Božić je to remake adaptacije romana "True Grit" koju potpisuju braća Coen, a u kojem sam Bridges uskače u čizme koje je krajem šezdesetih obukao legendarni John Wayne, dok je termin koji mu prethodi rezerviran za nastavak kultnog "TRON-a".

Bridges će u filmu reprizirati svoju ondašnju ulogu hakera Kevina Flynna, a dopala ga je i uloga glavnog antagonista, programa CLU 2 (koji je zapravo duplikat njegova lika), za koju je pomlađen tehnikom već iskorištenom za pojavu 'mladog' Patricka Stewarta u "X-Men: The Last Stand". Uloga njegova sina dopala je Garreta Hedlunda ("Four Brothers"), iako su u kombinaciji bili i Chris Pine, Ryan Gosling te Michael David-Stahl, a pojavljuju se i Michael Sheen, Olivia Wilde (serijal "House"), John Hurt, francuski duo Daft Punk (inače i autori glazbe za film), dok će svoju ulogu iz originala reprizirati i Bruce Boxleitner, sam Tron. Iako su fanovi bili i za pojavu lika Yori, tj. glumice Cindy Morgan, nje u ovog filmu ipak nema.

Iako su spekuliranja oko moguće izrade filma započela još krajem devedesetih, pa i popratnih lažnih vijesti oko početka produkcije, tek su 2005. godine objavljena imena Briana Klugmana i Leeja Sternthala kao ljudi kojima je povjereno pisanje scenarija (koji su međuvremenu 'degradirani' tek u autore priče, ne i scenarija). Testni materijal (koji nema veze sa gotovim proizvodom) pokazan je u San Diegu na tamošnjem Comic-Conu 2008. godine, iako film ni tada još nije bio u produkciji. Samo snimanje odrađeno je kroz period od 64 dana počevši od travnja prošle godine, dok je postprodukcija trajala čak 68 tjedana, odnosno godinu dana i tri mjeseca. Film je u cjelosti sniman u 3D formatu, a kao takav će biti i distribuiran.

U Americi će film u kina 17. prosinca ove godine, kada će debitirati i animirani "Yogi Bear", dok će u ekzpanziju sportska drama "The Fighter". Kod nas će pak 30. prosinca. Ove godine, naravno.

« povratak Luka Vukasović
© 2003 popcorn.hr