VijestiNajaveRecenzijeSound Of VisionKolumneSpecialForumImpressumSearchFAQ
infobox: TURIST / The Tourist

HRVATSKI NASLOV:
TURIST
NASLOV ORIGINALA:
The Tourist
ŽANR:
Drama / Triler
GLAVNE ULOGE:
Johnny Depp, Angelina Jolie, Paul Bettany, Rufus Sewell, Timothy Dalton, Steven Berkoff, Haley Webb
CREW:
Redatelj: Florian Henckel von Donnersmarck
Scenarist: Florian Henckel von Donnersmarck, Christopher McQuarrie, Julian Fellowes (prema scenariju za film "Anthony Zimmer" Jérôme Sallea)
Producenti: Gary Barber, Roger Birnbaum, Jonathan Glickman, Tim Headington, Graham King
Fotografija: John Seale
Glazba: Gabriel Yared, James Newton Howard
DATUM IZLASKA:
10.12.2010. (SAD), 20.1.2011. (HR)
TRAILER:
The Tourist
WEB:
The Tourist
KOMENTARI:

Još nema komentara na ovu najavu

Trenutno niste ulogirani pa ne možete ni dodavati komentare
« povratak
Najava: TURIST / The Tourist

Najava: TURIST / The Tourist TURIST
(The Tourist) Release date: 10.12.2010. (SAD), 20.1.2011. (HR)

Frank je američki turist koji se nađe u Italiji u isto vrijeme kao i Elise, Britanka koja s njim namjerno dođe u kontakt kako bi zavarala ljude koji prate njenog bivšeg dragog, kriminalca traženog u četrnaest zemalja, a kojeg prati i jedan agent. Frank pokušava započeti vezu s Elise, ali se oboje brzo nađu u središtu svijeta intriga i opasnosti.

TURIST / The Tourist

Druga je ovo najava na Popcornu zaredom u kojoj je riječ o remakeu nekog recentnog francuskog filma u američkoj produkciji. Ovaj put je na tapetu "Anthony Zimmer", kriminalistička triler-drama s primjesom romanse iz 2005. godine sa Sophie Marceau u glavnoj ulozi, a čijeg se remakea uhvatio redatelj zadnjeg njemačkog oscarovca.

Kao što to danas često biva, Florian Henckel von Donnersmarck nije bio prvi izbor za redatelja filma. Prvo je taj zadatak bio u rukama Šveđanina Lasse Hallströma, zatim Indijca Bharata Nallurija, a tek onda je došao u ruke von Donnersmarcku. Iako je u međuvremenu čak bio i napustio projekt, za vrijeme kojeg je kao potencijalna zamjena spominjan Alfonso Cuarón, na koncu se ipak vratio.

Bez da je ulazio previše u detalje kako ne bi pokvario čar gledaja filma, von Donnersmarck je film opisao kao „ljubavnu priču, to je sigurno“ te dodao „zamislite ženu koja je toliko elegantna i sofisticirana i obrazovana i vidjela je svijeta, a sada, kroz niz okolonosti, završi s tipom koji nije ništa od navedenog“. Detalji u koje nije htio ulaziti su, čini se, nekakve manipulacije koje se provlače kroz priču, pa likovi pomalo shvaćaju da su ništa više doli figura kojima upravlja netko sa strane. Na scenariju su osim samog redatelja radili i oscarovci Christopher McQuarrie te Julian Fellowes.

Glavne su uloge pripale Johnnyju Deppu (umjesto Tomu Cruiseu, koji je od filma odustao radi "Knight and Day", te Samu Worthingtonu, koji je odustao u isto vrijeme kad i von Donnersmarck, prije no što se vratio) te Angelini Jolie (čije je mjesto prvo trebalo pripasti Charlize Theron), a osim njih dvoje u filmu se pojavljuju i Paul Bettany, Rufus Sewell, Tomothy Dalton te Steven Berkoff.

Film će, barem što se američkog tržišta tiče, u kino dvorane 10. prosinca ove godine, zajedno sa odgađanim trećim dijelom Lewisove sage, "The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader". U domaća će kina 20. siječnja iduće godine.

« povratak Luka Vukasović
© 2003 popcorn.hr