VijestiNajaveRecenzijeSound Of VisionKolumneSpecialForumImpressumSearchFAQ
infobox: SLJEDEĆA TRI DANA / The Next Three Days

HRVATSKI NASLOV:
SLJEDEĆA TRI DANA
NASLOV ORIGINALA:
The Next Three Days
ŽANR:
Drama / Kriminalistički / Triler
GLAVNE ULOGE:
Russell Crowe, Elizabeth Banks, Liam Neeson, Brian Dennehy, Olivia Wilde, Jason Beghe
CREW:
Redatelj: Paul Haggis
Scenarist: Paul Haggis (prema scenariju za film "Pour elle" Freda Cavayéa i Guillaumea Lemansa)
Producenti: Olivier Delbosc, Paul Haggis, Marc Missonnier, Michael Nozik
Fotografija: Stéphane Fontaine
Glazba: Danny Elfman, Alberto Iglesias
DATUM IZLASKA:
19.11.2010. (SAD), 30.12.2010. (HR)
TRAILER:
The Next Three Days
WEB:
The Next Three Days
KOMENTARI:

Još nema komentara na ovu najavu

Trenutno niste ulogirani pa ne možete ni dodavati komentare
« povratak
Najava: SLJEDEĆA TRI DANA / The Next Three Days

Najava: SLJEDEĆA TRI DANA / The Next Three Days SLJEDEĆA TRI DANA
(The Next Three Days) Release date: 19.11.2010. (SAD), 30.12.2010. (HR)

Uvjeren u nevinost svoje supruge koja već tri godine sjedi iza rešetaka osuđena za ubojstvo za koje kaže da nije počinila, profesor John Brennan okreće se jedinoj opciji za koju smatra da mu preostaje - pokušati će ju izvući bijegom.

SLJEDEĆA TRI DANA / The Next Three Days

Paul Haggis je u filmskom i televizijskom poslu više od tri desetljeća, no tek je u posljednjih pet godina postao ime na čiji spomen u kontekstu pisanja ili režije filma nešto na što valja obratiti pozornost. Svoj je streloviti uspon započeo napisavši Eastwoodov "Million Dollar Baby", na čiji se uspjeh nadovezao sa onim drame "Crash". U pitanju je bio u potpunosti njegov projekt koji se prometnuo u jednog od neočekivanijih dobitnika Oscara za najbolji film. Ove godine, nakon tri godine odmaka od režije, u kina stiže Haggisov četvrti film, drama/triler "The Next Three Days".

Radi se o remakeu francuskog filma iz 2008. godine "Pour Elle", debitantskog dugometražnog uratka izvjesnog Freda Cavayéa, koji u opisu svog filma kaže kako mu je namjera bila napraviti priču o običnom čovjeku, koja govori o suočavanju sa nepravdom od strane sustava i o hrabrosti koja se kod pojedinca pojavljuje u jednoj takvoj situaciji. Dodao je kako ga veseli to što će biti gledatelj vlastitog filma, te kako mu je čudan osjećaj vidjeti svoje ime pored onog Russella Crowea.

Dotičnom je naime pripala glavna uloga u filmu, dok je ona supruge njegovog lika otišla u ruke Elizabeth Banks. Osim njih dvoje ekranom će se u ovom ili onom trenutku prošetati i Liam Neeson, Brian Dennehy, Olivia Wilde, Jason Beghe i RZA. Dodajte prilično solidnoj glumačkoj postavi te potencijalu Haggisove pisane riječi i uvijek uhu ugodnu glazbu Dannyja Elfmana, i pred vama je film koji, barem što se Hollywooda tiče, spada u sam vrh onoga što nam otamo dolazi do konca kalendarske godine.

Iako je prvotno u kina trebao negdje tokom 2011. godine, film će se, barem u američkim kino dvoranama, naći već 19. studenog ove godine, gdje mu je jedina konkurencija ona do konca godine najnepovoljnija - "Harry Potter and the Deathly Hallows". Srećom, iz perspektive konzumenta, taj aspekt filma jedini je koji se može u potpunosti zanemariti. U domaćim će se kino dvoranama početi prikazivati od 30. prosinca ove godine.

« povratak Luka Vukasović
© 2003 popcorn.hr