VijestiNajaveRecenzijeSound Of VisionKolumneSpecialForumImpressumSearchFAQ
infobox: TERMIN / Due Date

HRVATSKI NASLOV:
TERMIN
NASLOV ORIGINALA:
Due Date
ŽANR:
Komedija
GLAVNE ULOGE:
Robert Downey Jr., Zach Galifianakis, Michelle Monaghan, Jamie Foxx, Juliette Lewis
CREW:
Redatelj: Todd Phillips,
Scenarist: Alan R. Cohen, Alan Freedland, Adam Sztykiel, Todd Phillips
Producenti: Todd Phillips, Daniel Goldberg
Fotografija: Lawrence Sher
Glazba: Christophe Beck
DATUM IZLASKA:
5.11.2010. (SAD), 11.11.2010. (HR)
TRAILER:
Due Date
WEB:
Due Date
KOMENTARI:

Još nema komentara na ovu najavu

Trenutno niste ulogirani pa ne možete ni dodavati komentare
« povratak
Najava: TERMIN / Due Date

Najava: TERMIN / Due Date TERMIN
(Due Date) Release date: 5.11.2010. (SAD), 11.11.2010. (HR)

Peter je labilan tip koji žuri kući ženi koja je pred samim porodom njihova prvog djeteta. Ethan je glumac u usponu koji svugdje sa sobom vuče svog psa. Igrom slučaja njih dvojica zajedno kreću na put od Atlante do Los Angelesa kako bi Peter stigao na vrijeme da postane otac, što se možda neće pokazati najpametnijom odlukom...

TERMIN / Due Date

Nakon lanjskog lasvegaškog bančenja redatelj Todd Phillips ovaj se put hvata filma ceste koji je ujedno dakako i komedija, a svom starom znancu Zachu Galifianakisu dodao je jednog od najatraktivnijih glumaca u Hollywoodu u posljednjih pet godina, Roberta Downeyja Jr.-a. Osim spomenutog dvojca tu su i Jamie Foxx, čovjek koji nakon što je dobio Oscara praktički nije snimio ništa pamtljivo, a kamoli zanimljivo, te Michelle Monaghan, Juliette Lewis i Alan Arkin, a pojavljuju se i Danny McBride i RZA.

Premisu su iz svojih glava izbacili dvojac Alan R. Cohen i Alan Freedland, koji dosad u filmografiji ne bilježe velikih uspjeha iako su u poslu još od sredine devedesetih, a na scenariju su osim njih dvojice radili još i Adam Sztykiel, također anonimus, ali i sam Phillips, koji ako ništa drugo ima zabilježenu i jednu nominaciju za Oscara za svoj rad na "Boratu".

O filmu se ne zna pretjerano, ali razumna je pretpostavka da će barem na kino blagajnama dobro proći radi Downeyjeve i Phillipsove reputacije; Downeyjevi "Iron Man 2" i "Sherlock Holmes" zaradili su na svjetskim kino blagajnama oko 620, odnosno oko 520 milijuna dolara, dok je "The Hangover" utržio oko 470 milijuna dolara, što je rezultat daleko superioran prethodnim Phillipsovim filmovima.

Film u američka kina stiže 5. studenog ove godine, dok će kod nas pod imenom "Termin" nepunih tjedan dana kasnije, 11. u istom mjesecu.

« povratak Luka Vukasović
© 2003 popcorn.hr