VijestiNajaveRecenzijeSound Of VisionKolumneSpecialForumImpressumSearchFAQ
infobox: ŽIVOT POSLIJE ŽIVOTA / Hereafter

HRVATSKI NASLOV:
ŽIVOT POSLIJE ŽIVOTA
NASLOV ORIGINALA:
Hereafter
ŽANR:
Drama / Triler
GLAVNE ULOGE:
Matt Damon, Cécile De France, Frankie McLaren, George McLaren, Bryce Dallas Howard, Jay Mohr, Lyndsey Marshall, Thierry Neuvic
CREW:
Redatelj: Clint Eastwood
Scenarist: Peter Morgan
Producenti: Clint Eastwood, Kathleen Kennedy, Robert Lorenz
Fotografija: Tom Stern
DATUM IZLASKA:
22.10.2010. (SAD), 20.1.2011. (HR)
TRAILER:
Hereafter
KOMENTARI:

Još nema komentara na ovu najavu

Trenutno niste ulogirani pa ne možete ni dodavati komentare
« povratak
Najava: ŽIVOT POSLIJE ŽIVOTA / Hereafter

Najava: ŽIVOT POSLIJE ŽIVOTA / Hereafter ŽIVOT POSLIJE ŽIVOTA
(Hereafter) Release date: 22.10.2010. (SAD), 20.1.2011. (HR)

George je tvornički radnik koji ima sposobnost komunikacije sa mrtvima, Marie je novinarka koja je preživjela tsunami, a Marcus je dječak čiji brat pogine u prometnoj nesreći nakon čega ovaj želi s njim uspostaviti kontakt...

ŽIVOT POSLIJE ŽIVOTA / Hereafter

Iako bi kao kompletnu najavu komotno mogli ostaviti tek par riječi u stilu formulacije „novi Eastwoodov film“, što bi bilo dovoljno da se dobar dio publike zainteresira za ovo ostvarenje, šteta bi bila potencijalno izvrstan film ne predstaviti kako spada.

Koliko će to biti moguće u praksi ne znam, jer osim kratkog sadržaja, niza imena ljudi uključenih u realizaciju projekta i jedne jedine službeno objavljene slike ništa se o filmu ne zna, iako u američka kina stiže već za nešto više od mjesec i pol dana. Uglavnom, film je opisan kao nadnaravni triler u stilu "The Sixth Sense", a ako treba obratiti pažnju na ime osim Eastwoodovog, onda je to definitivno ono scenarista Petera Morgana ("The Last King of Scotland", "The Queen", "Frost/Nixon").

Dotični će za materijal, koji je isporučio na svoju ruku, reći kako je prilično spiritualan, i prilično romantičan, te kao nešto što mu nije lako opisati. Dodati će i kako bi u rukama različitih filmaša mogao završti kao radikalno drugačiji finalni proizvod, za razliku od njegovog prethodnog materijala, za koji smatra da se mogao snimiti na tek dva do tri načina. Eastwood kaže kako ga je filmu privuklo to što je bio voljan režirati nadnaravni triler, a usporedio ga je sa francuskim filmovima, te ga je odredio kao film za žene, ali u kojem će moći uživati i muškarci. Matt Damon ga također opisuje kao Eastwoodov francuski film.

Svoju je ulogu Damon dobio jer je Eastwood bio zadovoljan sa njegovom izvedbom u "Invictusu", pa je čak prilagodio raspored snimanja filma Damonovu, koji je usred snimanja morao izbivati kako bi odradio posao na nadolazećem "The Adjustment Bureau". Uz njega tu su i Bryce Dallas Howard, Cécile de France, Thierry Neuvic, Frankie i George McLaren (kojima je ovo prvo pojavljivanje pred kamerama), Jennifer Lewis i Jay Mohr.

Iako će svoju redovitu distribuciju u Americi imati od 22. listopada ove godine, film će svoju premijeru imati na filmskom festivalu u Torontu 12. ovog mjeseca, te će biti prikazan na zadnjem danu ovogodišenjeg New York Film Festivala, 10. listopada. Domaća će ga pak publika moće pogledati od 20. siječnja 2011. godine.

« povratak Luka Vukasović
© 2003 popcorn.hr