VijestiNajaveRecenzijeSound Of VisionKolumneSpecialForumImpressumSearchFAQ
infobox: PRINC PERZIJE: PIJESAK VREMENA / Prince of Persia: The Sands of Time

HRVATSKI NASLOV:
PRINC PERZIJE: PIJESAK VREMENA
NASLOV ORIGINALA:
Prince of Persia: The Sands of Time
瓵NR:
Akcijski / Avanturisti鑛i / Fantasti鑞i
GLAVNE ULOGE:
Jake Gyllenhaal, Gemma Arterton, Ben Kingsley, Alfred Molina, Toby Kebbell
CREW:
Redatelj: Mike Newell
Scenarist: Boaz Yakin, Doug Miro, Carlo Bernard (prema predlo筴u Jordana Mechnera)
Producenti: Jerry Bruckheimer
Fotografija: John Seale
Glazba: Harry Gregson-Williams
DATUM IZLASKA:
28.5.2010. (SAD), 10.6.2010. (HR)
TRAILER:
Prince of Persia: The Sands of Time
WEB:
Prince of Persia: The Sands of Time
KOMENTARI:

Jo nema komentara na ovu najavu

Trenutno niste ulogirani pa ne mo緀te ni dodavati komentare
« povratak
Najava: PRINC PERZIJE: PIJESAK VREMENA / Prince of Persia: The Sands of Time

Najava: PRINC PERZIJE: PIJESAK VREMENA / Prince of Persia: The Sands of Time PRINC PERZIJE: PIJESAK VREMENA
(Prince of Persia: The Sands of Time) Release date: 28.5.2010. (SAD), 10.6.2010. (HR)

Nakon 箃o ga perzijski kralj zbog iskazane hrabrosti u鑙ni posvojenim pricem i svojim nasljednikom, Dastan se udru緄 sa misterioznom princezom Taminom ne bi li zajedno spasili Pijesak vremena, dar bogova kojim je mogu鎒 manipulirati vremenom, a kojeg dr緄 zli plemi Nizam...

PRINC PERZIJE: PIJESAK VREMENA / Prince of Persia: The Sands of Time

萫tvrti po redu Disneyjev film sa predikatom PG-13 (prva tri su iz trilogije " Pirata s Kariba") je ekranizacija istoimene ra鑥nalne igre iz 2003. godine, a u kojoj ima i pone箃o elemenata i iz njenih nastavaka, "The Warrior Within" i "The Two Thrones".

Jerry Bruckheimer, tip koji se u svojoj karijeri naproducirao svega i sva鑕ga, od kultnih filmova osamdesetih poput "Beverly Hills Cop" i "Top Gun" pa do ovomilenijskih "CSI" serijala, svoj je interes za ovaj projekt pokazao jo 2004. godine. Otkupio je prava na ekranizaciju tada tek godinu dana stare Ubisoftove igre i anga緄rao samog autora Jordana Mechnera da napi筫 scenarij po uzoru na uspje筺i "Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl".

Na scenariju je kasnije radio Jeffrey Nachmanoff ("The Day After Tomorrow"), a negdje 2007. godine Disney najavljuje film za ljeto 2009., iako tada projekt jo nema ni gotov scenarij ni potpis nijednog glumca. No, isprije鑙o se 箃rajk scenarista - za 鑙jeg trajanja je na projekt kao redatelj doveden stari britanski lisac 筧rolike pozadine Mike Newell ("Four Weddings and a Funeral", "Donnie Brasco", "Harry Potter and the Goblet of Fire") - pa je izlazak filma odgo餰n za kraj svibnja ove godine. Nije to bio jedini razlog za odgodu, bili su aktualni i potencijalni 箃rajk gluma鑛e bran筫, a 緀lja je bila i ostaviti dovoljno vremena za postprodukcijsko 筸inkanje filma. Scenarij su na koncu, po Mechnerovom predlo筴u zavr筰li Boaz Yakin ("Fresh", "Remember the Titans") te dvojac Doug Miro i Carlo Bernard (potpisuju nadolaze鎖 "The Sorcerer's Apprentice", tako餰r Bruckheimerov film).

Gluma鑛u postavu sa鑙njavaju Jake Gyllenhaal, za 鑙ju su ulogu bili razmatrani i Orlando Bloom te Zac Efron, Gemma Arterton ("Quantum of Solace"), Ben Kingsley te Alfred Molina. Kaskadera i body buildera Rey-Phillip Santosa je nakon njegova sudjelovanja u motociklisti鑛oj nesre鎖 zamijenio Toby Kebbell ("RocknRolla", "Control").

Film je sniman prvo na lokacijama u Maroku u periodu od nekih dva mjeseca, dok je ostatak odra餰n nedaleko Londona, u studijima Pinewood. Glazbu potpisuje Harry Gregson-Williams, dok je naslovnu pjesmu za film skladala Alanis Morissette.

Film 鎒 sa prikazivanjem prvo po鑕ti u Europi - 19. svibnja mo鎖 鎒 ga pogledati primjerice u ﹙edskoj i Nizozemskoj, a dan kasnije u Njema鑛oj. Ameri鑛a premijera je (kao i britanska) 28. svibnja, ne bi li se studio okoristio produ緀nim vikendom povodom njihova Memorial Daya. Doma鎍 鎒 publika za kino premijeru sa鑕kati ne箃o du緀, film je kod nas na rasporedu za 10. lipnja. Ove godine, dakako.

« povratak Luka Vukasovi
© 2003 popcorn.hr