VijestiNajaveRecenzijeSound Of VisionKolumneSpecialForumImpressumSearchFAQ
infobox: ? / Rosencrantz and Guildenstern Are Undead

HRVATSKI NASLOV:
?
NASLOV ORIGINALA:
Rosencrantz and Guildenstern Are Undead
ŽANR:
Komedija
GLAVNE ULOGE:
Jake Hoffman, Devon Aoki, John Ventimiglia, Kris Lemche, Ralph Macchio, Jeremy Sisto
CREW:
Redatelj: Jordan Galland
Scenarist: Jordan Galland
Producenti: Mike Landry, Carlos Velazquez
Fotografija: Chris Lavasseur
Glazba: Sean Lennon
DATUM IZLASKA:
11.6.2010. (SAD, limitirano)
TRAILER:
Rosencrantz and Guildenstern Are Undead
WEB:
Rosencrantz and Guildenstern Are Undead
KOMENTARI:

Još nema komentara na ovu najavu

Trenutno niste ulogirani pa ne možete ni dodavati komentare
« povratak
Najava: ? / Rosencrantz and Guildenstern Are Undead

Najava: ? / Rosencrantz and Guildenstern Are Undead ?
(Rosencrantz and Guildenstern Are Undead) Release date: 11.6.2010. (SAD, limitirano)

Julian Marsh je nezaposleni ženskaroš koji živi u očevu uredu. Prilika da se pokrene mu se ukaže kada mu ponude režiju drame bazirane na Shakespeareovu "Hamletu", čiji je autor misteriozni Rumunj Theo Horace. Nakon što pristane te dodijeli uloge svom najboljem prijatelju i bivšoj djevojci, na vidjelo polako dolazi prava priroda predstave - riječ je o dvije tisuće godina staroj zavjeri koja povezuje Shakespearea, Sveti Gral i vampire.

? / Rosencrantz and Guildenstern Are Undead

Ovaj mali, nezavisni film je redateljsko-scenaristički projekt filmaša, glazbenika i crtača Jordana Gallanda. Ime projekta je smislio još dok je bio srednjoškolac, nakon sudjelovanja u predstavi Toma Stopparda "Rosenkrantz and Guildenstern Are Dead", a sam je Stoppard Gallandu dao blagoslov za njegovu ideju, odnosno razvijanje iste.

Sama Stoppardova predstava, kao uostalom i Shakespeareov "Hamlet" te "Rosenkrantz and Guildenstern" W.S. Gilberta bitan su dio radnje filma, tj. spomenutog, dva tisućljeća dugog dvoboja između Hamleta i Horacija kojem je povod Ofelijina smrt, a čije finale je uvjetovano sakrivenim porukama kroz tri spomenute predstave te onom četvrtom, čiju izradu prati Gallandov film.

U filmu glume starog Dustina sin, Jake Hoffman, a uz njega tu su i John Ventimiglia ("The Sopranos"), Devon Aoki ("Sin City"), Ralph Macchio ("Karate Kid") - koji kaže za film da je kombinacija "Buffy" i Allenovog "Manhattana" - te Jeremy Sisto ("Six Feet Under"). Glazbu za film skladao je još jedan sin poznatijeg oca, Sean Lennon.

Film je u potpunosti snimljen u New Yorku još krajem 2007. godine u periodu od tek dvadeset i jednog dana, a pri izradi su korištene digitalne kamere Red One (čija je najpoznatija mainstream primjena dosad ona u dvodijelnoj biografiji Che Guevare, koju potpisuje Steven Soderbergh). Budžet mu je iznosio oko 600 tisuća dolara, a dosad je prikazan na desetak festivala. U limitiranu distribuciju u američkim kinima ide 21. svibnja, otprilike mjesec dana nego je prvotno planirano. Kod nas? Vjerojatno nikad.

« povratak Luka Vukasović
© 2003 popcorn.hr