VijestiNajaveRecenzijeSound Of VisionKolumneSpecialForumImpressumSearchFAQ
infobox: KICK-ASS / Kick-Ass

HRVATSKI NASLOV:
KICK-ASS
NASLOV ORIGINALA:
Kick-Ass
ŽANR:
Komedija / Akcijski / Drama
GLAVNE ULOGE:
Aaron Johnson, Chloe Moretz, Nicolas Cage, Mark Strong, Christopher Mintz-Plasse
CREW:
Redatelj: Matthew Vaughn
Scenaristi: Jane Goldman, Matthew Vaughn (prema istoimenom stripu Marka Millara)
Producenti: Tarquin Pack, Brad Pitt, David Reid, Kris Thykier, Matthew Vaughn
Fotografija: Ben Davis
Glazba: Ilan Eshkeri
DATUM IZLASKA:
15.4.2010. (HR), 16.4.2010. (SAD)
TRAILER:
Kick-Ass
WEB:
Kick-Ass
KOMENTARI:

Još nema komentara na ovu najavu

Trenutno niste ulogirani pa ne možete ni dodavati komentare
« povratak
Najava: KICK-ASS / Kick-Ass

Najava: KICK-ASS / Kick-Ass KICK-ASS
(Kick-Ass) Release date: 15.4.2010. (HR), 16.4.2010. (SAD)

Dave Lizewski bi bio tipičan tinejdžer da nije jednog dana u njemu proklijala ideja inspirirana pothvatima strip-junaka čije dogodovštine sa užitkom čita - da i sam postane jednim takvim, te se rađa Kick-Ass. Putovi mu se brzo presijeku sa onim dvoje maskiranih osvetnika, Big Daddy i Hit-Girl, koji rade na rušenju kriminalca Franka D'Amica. Inspiriran Kick-Assom pojavljuje se i četvrti lokalni superjunak, Red Mist.

KICK-ASS / Kick-Ass

Poput još jednog ne u tolikoj medijski eksponiranog uratka - "Defendor" sa Woody Harrelsonom, u distribuciji je trenutno na američkom tržištu u tek 4 kino dvorane - "Kick-Ass" se bavi nešto drugačijim superjunacima, običnim ljudima koji iz nekih svojih razloga odluče postati kostimirani osvetnici i učiniti ono što organi reda ili nisu sposobni, ili ne žele, ili im pak ne daju.

Nerijetka je pojava u zadnje vrijeme da se prava na ekranizaciju književnih djela kupuju debelo unaprijed, dok su još u formi poludovršenih projekata ili se u nešto drastičnijim slučajevima mogu naći tek u obliku sinopsisa od stranicu-dvije. Tako su i prava na ekranizaciju stripa "Kick-Ass" kojeg potpisuje Škot Mark Millar (uz crtača Johna Romitu Jr.-a) otkupljena prije nego je izašao prvi broj, inače pod okriljem Icona, firme u vlasništvu Marvel Comicsa. Sa izlaženjem je započeo u veljači 2008. godine, a glavni lik je ime dobio na humanitarnoj aukciji, gdje mu je dobitnik Dave Lizewski nadjenuo vlastito ime. U međuvremenu je, zaključno sa veljačom ove godine, izašlo 8 stripova.

Redatelj filma je Britanac Matthew Vaughn, koji je svojoj filmografiji osim produciranja prvih filmova Guy Ritchieja zabilježio i režiju dva u najmanju ruku solidna filma, krimić "Layer Cake" i fantaziju "Stardust", u oba slučaja adaptaciju književnih predložaka. Vaughn je također i koscenarist, na kojem još jednom surađuje sa Jane Goldman (s tim da dvojac surađuje i na scenariju nadolazećeg trilera "The Debt", koji potpisuje John Madden). Produkciju filma potpisuje kompanija Brada Pitta, Plan B Entertainment.

Glumačku postavu sačinjavaju nepoznati Aaron Johnson u nalovnoj ulozi Kick-Assa (koji je u međuvremenu uboo nastupe u novom filmu Hidea Nakate te glavnu ulogu u biografiji mladog Johna Lennona "Nowhere Boy"), Nicolas Cage, Chloe Moretz ("(500) Days of Summer") i Christopher Mintz-Plasse ("Superbad") kao preostalih troje kostimiranih junaka, dok im je suprotstavljen čest suradnik i redatelja Vaughna, ali i spomenutog Guy Ritchieja Mark Strong.

Prema Johnsonu film je zadržao dosta od originalnog izričaja, što verbalnog što fizičkog nasilja te zaradio predikat R, dok je trinaestogodišnja Moretzova nedavno zaradila par negativnih kritika na račun neprimjereno psovačke prirode njenog lika.

Nedovršen film je prikazan u prosincu prošle godine na Butt-Numb-A-Thon, dvadesetčetvrosatnom festivalu koji organizira Harry Knowles sa Ain't It Cool Newsa. Svoju britansku premijeru film će imati 2. travnja, američku 16. travnja, a domaću dan ranije, 15. travnja ove godine.

« povratak Luka Vukasović
© 2003 popcorn.hr